Compliance management

Naleving van wetgeving geborgd met ISO14001


De deelname aan de studiemiddag „Naleving van wetgeving geborgd met ISO14001” bleek compleet overtekend. Er was geen stoel meer vrij in de grote zaal van het nieuwe DCMR-kantoor. Door de dagvoorzitter (Raymund Valkhof, SCCM) werd even snel gecheckt wie er zoal hadden ingeschreven en van de ruim 200 aanwezigen was circa 80% afkomstig van het bedrijfsleven. Compliance management leeft. En hoewel de eerste twee presentaties vrij algemeen van aard waren, wist Jan van den Broek van VNO-NCW MKB Nederland in de afsluitende panel discussie toch wel de essentie neer te zetten. Hij raadde de aanwezigen namelijk aan om de hulp van adviseurs in te schakelen bij deze complexe materie.

Praktijkcases


DOW Terneuzen


Ton Bruin van DOW vertegenwoordigde de wat meer op Amerikaanse leest geschoeide (lees risicomijdend) werkwijze van werkgroepen en commissies.

Van Vliet groep


Patrick Morren van de Van Vliet groep, onderdeel van Shanks, en Ingrid Sentse van Heineken gaven elk heel praktische voorbeelden van hoe zij compliance management bij hun bedrijf hebben ingevoerd.
In vrijwel alle gevallen werden min of meer complexe hulpmiddelen gebruikt om de informatie en taken gekoppeld aan het beheren van de vergunning te stroomlijnen.

WRBS systeem


In dat kader kan ik zeker het WRBS systeem aanraden. Dit systeem werkt vanuit de gedachte dat taken in een agenda worden beheerd. Het systeem is webbased en kan dus vanaf elke computer worden geraadpleegd zonder dat software op de computer moet worden geïnstalleerd.
En u kunt zich weer op uw kerntaken richten.